Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Kamnik - Sexy Rosé - 2014

Sorry - this product is no longer available

Droge rosé - Fris & Licht - Fruitig - Verrassend
Wijnmaker: Chateau Kamnik
Bel voor prijsopgave

De geur van framboos en aardbei domineren in dit geweld van bosvruchten met subtiele hints van bonbons. De smaak is medium tot vol, fruitig, met opmerkelijke frisheid en uitgekiende balans.

Wijngaarden:
De wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.

Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en  tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken. 

Vinificatie:
De druiven worden bewaard in gekoelde opslagruimtes voor de start van het vinificatie proces. De koude maceratie (waarbij de aromatische substanties worden onttrokken) vindt plaats voor fermentatie. Dat proces verloopt in speciale Inox vaten, onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden.

Wijn maken:
Deze premium rose wordt gemaakt door het combineren van vier druivenrassen: Sangiovese, Nebiollo, Aglianico en Cabernet Sauvignon, volgens de "Saignee" methode. Bij deze methode houden het druivensap en de druivenschillen enkele uren contact met elkaar. Waardoor er een mooi donker rode rose ontstaat.

 

Plaats:  Vardar River Valley Region

Druivensoorten:  Sangiovese 20%, Montepulciano 20%, Arinarnoa 12% en Cabernet Sauvignon 48%

Serveertemperatuur:  8ºC - 10ºC

Lekker bij:  Als aperitief of bij salades met vers fruit.

De geur van framboos en aardbei domineren in dit geweld van bosvruchten met subtiele hints van bonbons. De smaak is medium tot vol, fruitig, met opmerkelijke frisheid en uitgekiende balans.

Wijngaarden:
De wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.

Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en  tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken. 

Vinificatie:
De druiven worden bewaard in gekoelde opslagruimtes voor de start van het vinificatie proces. De koude maceratie (waarbij de aromatische substanties worden onttrokken) vindt plaats voor fermentatie. Dat proces verloopt in speciale Inox vaten, onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden.

Wijn maken:
Deze premium rose wordt gemaakt door het combineren van vier druivenrassen: Sangiovese, Nebiollo, Aglianico en Cabernet Sauvignon, volgens de "Saignee" methode. Bij deze methode houden het druivensap en de druivenschillen enkele uren contact met elkaar. Waardoor er een mooi donker rode rose ontstaat.

 

Plaats:  Vardar River Valley Region

Druivensoorten:  Sangiovese 20%, Montepulciano 20%, Arinarnoa 12% en Cabernet Sauvignon 48%

Serveertemperatuur:  8ºC - 10ºC

Lekker bij:  Als aperitief of bij salades met vers fruit.

top