Al sinds de Romeinse tijd, werd een traditie in Macedonië bloemrijk - een traditie betoverend krachtige wijnen vertonen de geur van het zuiden, met een symfonisch smaak en de belichaming van vreugde van deze Macedonische ambacht. Tikveš Winery is een van de belangrijkste makers van deze traditie. Al meer dan 125 jaar hebben de lucht, land, zon en wijngaarden in het zuiden van Europa, elk met zijn eigen karakter, elk deel verteld zijn eigen verhaal over Tikveš wijnen. Tikveš Winery is maakt premium Macedonische wijnen ... sinds 1885.

Tijdens de eind jaren 70 van de 20e eeuw is agro-combineren Tikveš opgericht door het samenvoegen van een aantal kleinere agrarische coöperaties. Tikveš wordt de grootste wijnmakerij in Zuidoost-Europa.In 1973 is de wijn T'ga za jug, ter ere van Struga Poetry Evenings, vervaardigd. Een ster is geboren.

 

Tikveš winery produceert 24 soorten wijn, waarvan de meest aantrekkelijke: T'ga za jug, Traminec, Kratoshija, Chardonnay, Alexandria - Cabernet Sauvignon en Alexandrië - Riesling, en de beroemde Tikveš druiven brandy - Lozova rakija - Zolta - Bela voda - Barovo.

 

Aanbevolen producten

Afbeeldingen van Temjanika
Droge witte wijn - bloemig

€10,00

Afbeeldingen van  Alexandria Cuvee Rood
Droge rode wijn - Vol - Fruitig - Kruidig

€12,95

Afbeeldingen van Alexandria Cuvee Wit
Droge witte wijn – Fris – Fruitig

€12,95

Afbeeldingen van Barovo
Droge rode wijn - Vol - `fruitig - Intens

€26,00

Afbeeldingen van Bela voda
Droge witte wijn - Terroir Wijn

€26,00

Afbeeldingen van T’ga za Jug
Semi droge rode wijn - fruitige - (intens)

€8,50

Afbeeldingen van Vranec
Dry red wine - Fruity intense

€11,00