Are you over 18?

Yes
No

People under 18 are not allowed to consume alcohol.

 
petit-verdot
Суво црвено вино-Овошно-Пикантно
Винарија: Bovin
€12,50 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина 6+ 12+
Цена €11,85 €10,50
E-mail на пријател

 

Петит Вердо е црвено вино со интензивна црвена боја. Карактеристична и комплексна арома и со вкус на шумски овошја како 

боровинки, црна рибизла и со доминација на црна цреша попратено со егзотична растителна пикантност.


Локалитет: Лепово

Сорта: Petit Verdot

Најдобро се служи 12ºC - 14ºC

Комбинација со храна: Морска храна, месо и цредно зачинета храна.

Food pairing: seafood, meat and medium spicy.

 

 

Ознаки за производ

Слика на  Popova Kula - Prokupec
Dry red wine - Fresh - Fruity

Од €7,15 со данок

Слика на Бовин Дисан Барик
Суво црвено вино - интензивно - брилијантно

Од €17,95 со данок