Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Далвина Астрион Жупљанка

Суво бело вино - минерално - свежо
Винарија: Dalvina
€7,95 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€7,55
€7,15
+ -

Оваа фантастично вино е направено од регионалната сорта Жупљанка. Лозовите насади се преку 60 години стари, што можи да се почуствува во самото вино.  Има боја на златно жолта слама, релативно мал процент на алкохол, оссрти киселни, ароми на лимонов лист и банана и истакната минералност. Жупљанка има вкус на зелено јаболко и лимета, богато и полно тело.

 

Локалитет: Струмица - Радовиш

Сорта: Жупљанка

Најдобро се служи: 10ºC - 12ºC

Комбинација со храна: Свежи морски плодови, остриги на пола школка или печен медитераснки зеленчук.

 

 

Оваа фантастично вино е направено од регионалната сорта Жупљанка. Лозовите насади се преку 60 години стари, што можи да се почуствува во самото вино.  Има боја на златно жолта слама, релативно мал процент на алкохол, оссрти киселни, ароми на лимонов лист и банана и истакната минералност. Жупљанка има вкус на зелено јаболко и лимета, богато и полно тело.

 

Локалитет: Струмица - Радовиш

Сорта: Жупљанка

Најдобро се служи: 10ºC - 12ºC

Комбинација со храна: Свежи морски плодови, остриги на пола школка или печен медитераснки зеленчук.

 

 

Спецификации на производот
Cорта Бело
Вкус Сува
Карактер Свежи
Карактер Зачинета
Карактер Минерал
Храна Риба
Храна Школка
Храна Gevogelte
Грозје Zupljanka
Ознаки за производ
top