Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Далвина Вранец Амфора

Полу суво црвено вино
Винарија: Dalvina
€7,50 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€7,15
€6,75
+ -

Вранецот е многу  стара  локална сорта,  ферментирано  на исклучителен традиционален начин со користење на амфори, исти такви како ште се најдени  на местото каде моментално се сместени лозовите насади на Далвина. балансирано, деликатно и ароматично вино кое ги смирува сите сетила. Се препорачува со празнични  јадења особено во ладните зимски денови.

 

Локалитет: Струмица - Радовиш

Сорта: Вранец

Најдобро се служи: 16ºC - 18ºC

Комбинација со храна: Свинско месо, јагнешко месо, говедско месо, мелено и печено месо.

 

 

Вранецот е многу  стара  локална сорта,  ферментирано  на исклучителен традиционален начин со користење на амфори, исти такви како ште се најдени  на местото каде моментално се сместени лозовите насади на Далвина. балансирано, деликатно и ароматично вино кое ги смирува сите сетила. Се препорачува со празнични  јадења особено во ладните зимски денови.

 

Локалитет: Струмица - Радовиш

Сорта: Вранец

Најдобро се служи: 16ºC - 18ºC

Комбинација со храна: Свинско месо, јагнешко месо, говедско месо, мелено и печено месо.

 

 

Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Tikveš T’ga za Jug

Semi dry red wine - fruity - intense
Од €6,75 со данок
top