Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Имако - Откријте - Каберне Совињон

Полу суво црвено вино - овошен
Винарија: Imako
€5,95 со данок
€4,25 со данок
products.minimumquantitynotification

Ова суво полусуво црвено вино од винаријата Имако е направено од сортата Кабернет Совињон. Бојата на ова вино е виолетова црвена боја и овошје управувано ароми на црвени бери овошја, црвени сливи и вишни придружени со патеки на зачини. Непцето открива цреши и црни маслинки со продолжен вкус на црвена пиперка. Средно вино со мазни танини и хармонична киселост.


Локалитет: Микрорегионска долина на Лакавица

Сорти на грозје: Карберт Совињон

Најдобро послужено на 16ºC - 18ºC

Спарување на храна: специјалитети од црвено месо, тестенини Болоњи и избор на полномасни сирења.

Ова суво полусуво црвено вино од винаријата Имако е направено од сортата Кабернет Совињон. Бојата на ова вино е виолетова црвена боја и овошје управувано ароми на црвени бери овошја, црвени сливи и вишни придружени со патеки на зачини. Непцето открива цреши и црни маслинки со продолжен вкус на црвена пиперка. Средно вино со мазни танини и хармонична киселост.


Локалитет: Микрорегионска долина на Лакавица

Сорти на грозје: Карберт Совињон

Најдобро послужено на 16ºC - 18ºC

Спарување на храна: специјалитети од црвено месо, тестенини Болоњи и избор на полномасни сирења.

Спецификации на производот
Cорта Црвено
Вкус Полу - Cува
Карактер Овошен
Карактер Зачинета
Карактер Мазна
Храна Цврсти сирења
Храна Тестенини
Храна црвено месо
Грозје Каберне Совињон
Ознаки за производ
top