Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Imako - Откријте - Мускат

Слатко бело вино - полно тело
Винарија: Imako
€5,95 со данок
€4,25 со данок
products.minimumquantitynotification

Слатко бело вино произведено од сортата Мускат Отонел. Се карактеризира со светло жолта боја и изразени овошни и цветни ноти на алкохол, зрело агруми и саќе. Средно-вино вино со цитрус, бела праска и мед на непцето придружено со прекрасна завршница и пријатна освежувачка киселост.


Локалитет: Микрорегионска долина на Лакавица

Сорти на грозје: Шардоне

Најдобро послужено на 18ºC - 12ºC

Спарување на храна: свежи салати и лесни јадења од зеленчук или самостојно да уживате.

Слатко бело вино произведено од сортата Мускат Отонел. Се карактеризира со светло жолта боја и изразени овошни и цветни ноти на алкохол, зрело агруми и саќе. Средно-вино вино со цитрус, бела праска и мед на непцето придружено со прекрасна завршница и пријатна освежувачка киселост.


Локалитет: Микрорегионска долина на Лакавица

Сорти на грозје: Шардоне

Најдобро послужено на 18ºC - 12ºC

Спарување на храна: свежи салати и лесни јадења од зеленчук или самостојно да уживате.

Спецификации на производот
Cорта Бело
Вкус Слатка
Карактер Флорални
Карактер Целосно тело
Карактер Овошен
Храна Салати
Грозје Мускат
Храна Аперитив
Ознаки за производ
top