Are you over 18?

Yes
No

People under 18 are not allowed to consume alcohol.

 

Добродојдовте на нашата веб продавница

Селектиравме голем асортиман на македонски вина штѝѝѝ ви обезбедат одлична авандура. Вината се внимателно селектирани според цената и времето на испорака кое што не може да биде повеќе од 30 дена. Ова ни овозможува да го организираме процесот поефективно и да ги држиме цените што е мошно по ниски.  Исто така имаме опција за побрза испорака која што можње да се потенцира  во тек на порачката во  делот за пазарење..

Што е тоа што ги прави македонските вина специјални?

Кoга зборуваме за производство на вино, Македонија скромно  е рангирана некаде помеѓу 25 и 27 то место.Климата во македонија е уникатна каде вообичаено има 270 сончеви денови секоја година, и во комбинација со повеќе варијанти на микро клими создадени од ридовите и планините. 

Да го земеме Вранец за пример. Самото грозје не е автохоно, но во Македонија се смета за богатство. Може да се нанјде низ целата земја иако е најрастпространето во Тиквешкиот регион.  Вранецот се одлгедува на различни локации со различни микро клими и резултатот е вранец со различен стил и комплескни тонови од една иста врста на грозје.

Покрај тоа што Македонија е позната по црвените вина постојат неколку регионални врсти на бели вина како Жилавката и Темјаниката кои штпо во суштина се врста на Муаскат. Осебено сме горди на Темјаниката иако Мускатот не е баш популарен низ светот. Македонските бели вина мошат да бидат свежи и овошни и се наменети да се конзумираат млади. Исто така има и потешки бели вина со тропски ароми, висок процент на аколхол иако киселоста може да биде проблем.

Црвените вина  се живи, пикантни и со целосни полни тела.  Постојат огромни сличности помеѓу македонските вина и оние од познатите вински региони како Бордо или Напа - Калифорнија кои иако се направени од различни сорти на грозје како Кабарне Совињон и Мерло на квалитет и стил се многу слични. 

Слика на Tikveš T’ga za Jug
Semi dry red wine - fruity - intense

Од €6,75 со данок

Слика на Бовин - Александар Куве
Суво црвено вино- Полно - Овошно-Пикантно

Од €11,25 со данок

Слика на Kamnik - Winemakers' Selection
Droge rode wijn - Vol & Rond - Kruidig - Complex

Од €16,20 со данок

Слика на Далвина Вранец  Амфора
Полу суво црвено вино

Од €6,75 со данок

Слика на Стоби Веритас
Суво црвено вино - Интензивно - Овошно - Пикантно

€19,95 со данок

Kagor
Dessertwijn - Fris en Zoet

Од €11,25 со данок