Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Добродојдовте на нашата веб продавница

Селектиравме голем асортиман на македонски вина штѝѝѝ ви обезбедат одлична авандура. Вината се внимателно селектирани според цената и времето на испорака кое што не може да биде повеќе од 30 дена. Ова ни овозможува да го организираме процесот поефективно и да ги држиме цените што е мошно по ниски.  Исто така имаме опција за побрза испорака која што можње да се потенцира  во тек на порачката во  делот за пазарење..

Што е тоа што ги прави македонските вина специјални?

Кoга зборуваме за производство на вино, Македонија скромно  е рангирана некаде помеѓу 25 и 27 то место.Климата во македонија е уникатна каде вообичаено има 270 сончеви денови секоја година, и во комбинација со повеќе варијанти на микро клими создадени од ридовите и планините. 

Да го земеме Вранец за пример. Самото грозје не е автохоно, но во Македонија се смета за богатство. Може да се нанјде низ целата земја иако е најрастпространето во Тиквешкиот регион.  Вранецот се одлгедува на различни локации со различни микро клими и резултатот е вранец со различен стил и комплескни тонови од една иста врста на грозје.

Покрај тоа што Македонија е позната по црвените вина постојат неколку регионални врсти на бели вина како Жилавката и Темјаниката кои штпо во суштина се врста на Муаскат. Осебено сме горди на Темјаниката иако Мускатот не е баш популарен низ светот. Македонските бели вина мошат да бидат свежи и овошни и се наменети да се конзумираат млади. Исто така има и потешки бели вина со тропски ароми, висок процент на аколхол иако киселоста може да биде проблем.

Црвените вина  се живи, пикантни и со целосни полни тела.  Постојат огромни сличности помеѓу македонските вина и оние од познатите вински региони како Бордо или Напа - Калифорнија кои иако се направени од различни сорти на грозје како Кабарне Совињон и Мерло на квалитет и стил се многу слични. 

Види како Табела Листа
Подреди по
Приказ по страна

Попов Темјаника Смолник

Суво бело вино - Интензивно, овошно, свежо, слатко - Полно тело
Од €8,55 со данок

Popova Kula Zilavka

Droge witte wijn - Fris - Fruitig – Kruidig
Од €7,15 со данок

Стоби Акација

Суво бело вино - Свежо - Овошно
€15,00 со данок

Popova Kula Temjanika Aristokrat

Dry white wine - Floral
€9,50 со данок

Stobi - Zilavka

Droge witte wijn - Kruidig - Fris
Од €7,15 со данок

Стоби - Шардоне Барике

Суво бело вино - свежо - полно - вкусно
Од €13,50 со данок
Filter by
Добавувачи
top