Are you over 18?

Yes
No

People under 18 are not allowed to consume alcohol.

 
Слика на Бовин Александар Куве
Суво црвено вино- Полно - Овошно-Пикантно
Винарија: Bovin
€12,50 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина 6+ 12+
Цена €11,85 €11,25
E-mail на пријател

 

Александар е црвено вино со пурпурна боја и е мешавина од Мерло, Кабарне Совињон и Вранец. Има полн мирис на црвени овошја, бобинки со комплексни ароми и богат целосен вкус. Неговите растителни нијанси го прават оваа вино незаборавно.


Локалитет: Лепово

Сорта: Вранец 34%, Кабарне Совињон 33%, мерло 33%

Најдобро се служи на 12ºC - 14ºC

Комбинација со храна: Говедско, телешко, свинско, јагнешко како и со меса на скара.

 

 

Ознаки за производ

Слика на Мерло Бовин
Суво црвено вино - овошно

Од €9,45 со данок

Слика на Stobi Chardonnay barrique
Dry white wine - Full - Nutty - Creamy

Од €11,25 со данок

Слика на Бовин Дисан Барик
Суво црвено вино - интензивно - брилијантно

Од €17,95 со данок