Are you over 18?

Yes
No

People under 18 are not allowed to consume alcohol.

 

Blog archief

donderdag 21 maart 2019

Lentekriebels

De lente is weer begonnen. Het is langer licht en de zon schijnt elke dag iets harder. De krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten zijn weer volop in bloei. Tijd om lekker buiten te genieten van de zon met vrienden met een goed glas wijn erbij.

Bij elk seizoen horen er andere wijnen. Wat zijn typische lentewijnen?! In het voorjaar komen de wat lichtere en frisse wijnen het beste tot zijn recht. In voorjaar is het gebruikelijk om witte wijnen te drinken, maar een lichtere rode wijnen zijn ook geschikt voor in het voorjaar.

Witte lentewijnen

Frisse witte wijnen zorgen voor een lichte en elegante smaak. Vaak hebben deze wijnen ook bloemig karakter. Wijnen die gemaakt zijn van de inheemse druif temjanika hebben een intense muscat-aroma’s van lychee met bloemrijke (witte rozen) en fruitige tonen. De eigenschappen komen in de lente het beste tot zijn. De Temjanika Smolnik wijn van het wijnhuis Popov past goed bij gevogelte gerechten én ook bij Aziatische en Indiase gerechten.

Dalvina Zupljanka is een wijn met fruitige tonen van citrusblad en is fris door het mineraal-achtige karakter. Bij zo’n wijn past een groene salade van garnalen, mozzarella en rode biet er goed bij.

Romige gerechten zoals pasta met zalm in roomsaus en pastinaaksoep zijn typische lentegerechten. Bij zulk soort hoort een volle en houtgerijpte wijn zoals de Chardonnay Barrique Ezimit. Citrus zorgt voor de natuurlijke fruitige tonen in deze wijn.  

Wijn spijs Pastinaaksoep Chardonnay Barrique Ezimit

Rode lentewijnen

Rode wijnen in de lente kan prima gedronken worden. Denk hierbij aan de lichtere rode wijnen met een fruitig karakter. Deze wijnen zijn zachter is smaak en bevatten minder tannine. De Stanushina is een inheemse druifras heeft een aroma van aardbei, framboos en zwarte bes. De wijn past uitstekend bij witte en gele kazen, lichte en romige desserts, bladsalades, noten en zoetigheden. Het wijnhuis Popova Kula heeft van de Stanushina druif zowel een rosé als rode wijn gemaakt.

Macedonische proefdoos Lente

Proefdoos Lente 2019

In de voorjaar is de wijnkeuze reuze. Teveel keus en daarom hebben wij een proefdoos samengesteld met onze favoriete lentewijnen. De proefdoos bevat 6 Macedonische wijnen om de lente mee in te luiden. 
Weten welke wijnen het zijn lees hier en bestel de Macedonische proefdoos Lente

Plaats uw commentaar