Are you over 18?

Yes
No

People under 18 are not allowed to consume alcohol.

 

Blog archief

dinsdag 12 maart 2019

Pastinaaksoep Chardonnay Barrique Ezimit - wijn & spijs

 

Wanneer het een zonnige maar toch koude lentedag is, dan is het heerlijk om soep te eten. Deze pastinaaksoep is vol van smaak en de prosciutto di parma ham geeft het een bite. Het is gemakkelijk te bereiden en binnen halfuur kan deze soep op tafel staan.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gr pastinaak
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 theelepel tijm
  • 3 gr kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 100 ml Ezimit Chardonnay Barrique
  • 400 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 100 gr prosciutto di parma ham
  • 200 gr spinazie
  • zout & zwarte peper 
  • Tuinkers
 
 
 

Bereiding:

  1. Schil de pastinaak en snijd in gelijke stukken. Pel en plet de knoflook en snijd de bleekselderij in kleine stukken.

  2. Verhit in de soeppan olijfolie en bak knoflook, bleekselderij en pastinaak. Voeg de tijm, kaneel en kruidnagels toe. Bak dit 5 minuten.

  3. Blus af met de Ezimit Chardonnay Barrique en bring het geheel aan de koop met de kippenbouillon. Koop de soep ongeveer op 20 minuten op laag vuur.

  4. Pureer de soep glad met de staafmixer. Voeg vervolgens room erdoor en breng op smaak met zwarte peper.

  5. Bak de ham in een koekepan krokant (gebruik hiervoor GEEN olie / boter)

  6. Verdeel de spinazie over de kommen en schenk de soep erop zodat de spinazie slinkt. Breek de gedroogde ham boven de soep in stukken. Garneer de soep met wat tuinkers.

 
De Chardonnay Barrique van het wijnhuis Ezimit past een goed bij de pastinaaksoep vanwege de gebondenheid van de soep en volheid van de wijn. Deze wijn heeft van zich zelf een romige smaak van limoen. 

Combinatietip:

Geroosterd brood besprenkelt met olijfolie maakt dit gerecht compleet. 


Wijn:

Ezimit - Chardonnay Barrique

Smakelijk  eten, Ziveli
 
- Trajko - 

Plaats uw commentaar