Are you over 18?

Yes
No

People under 18 are not allowed to consume alcohol.

 

Blog archief

vrijdag 1 maart 2019

De Lente is mijn favoriete seizoen. We kunnen meer buiten zijn en de voor pret naar de zomer is minstens zo leuk. Dit gerecht is makelijk klaar te maken en staat dus binnen een mum van tijd zo op tafel. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gr sla melange
  • 100 gr garnalen, gekookt en gepeld
  • 1 bol mozzarella
  • 225 gr tuinerwten
  • rode biet
  • 1 citroen/limoen
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • zout & peper
 

Bereiding:

  1. Bak de tuinerwten kort in een pan met wat olie of boter, wanneer het diepvries tuinerwten zijn ontdooi deze een beetje eerst ze in de pan gaan. Voeg vervolgens de garnalen toe met de Italiaanse kruiden.
  2. Wanneer de garnalen warm zijn, haal de pan van de warmetebron en zet het uit. Laat de garnalen en erwten even afkoelen zodat ze lauw zijn. 
  3. Leg de sla in een kom of schaal, scheur de mozzerela in stukjes en verdeel deze over de sla. 
  4. Snij de rode biet in reepjes, wat voor jou de gewenste grote heeft en voeg dit toe aan de sla en mozzerella. 
  5. Wanneer de tuinerwten en garnalen voldoende zijn afgekoeld, voeg aan de kom. 
  6. Rasp de schil van de citroen/ limoen naar eigen smaak over de salade heen. Tip! om de frisheid van de wijn te matchen met het gerecht, besprenkel dan het sap van de citroen / limoen over de salade. 
  7. Maak de salade af met olie, peper en zout. Qua zout adviseer ik om een zeezout variant te gebruiken ivm de mineraliteit die in de geadviseerde wijn te vinden is. 
Ik adviseer de Dalvina - Zupljanka bij dit gerecht. Een fantastische wijn, gecultiveerd in de bergen en daardoor met de handgeplukt van 60 jaar oude druivenstokken. Wat mij gecharmeerd maakt van deze wijn is de volwassenheid, rijpheid en de mineraliteit van de bergen, dit proef je terug in de wijn. Het orginele karakter van de druif zal kruidig zijn want ook dit proef je goed terug in de wijn.

Combinatietip:

Om dit gerecht meer vullend te maken kan pasta of krieltjes toegevoegd worden. 

Wijn:

Dalvina - Zupljanka 

 
 
Smakelijk  eten, Ziveli
 
- Trajko - 

Plaats uw commentaar