Search
Filters
You have no items in your shopping cart.

About Us

Wijnhandel Alexander 

In de zomer van 2014 heb ik een ontdekking gedaan die men in Macedonië al eeuwengeleden heeft gedaan en dat is wijn. Men maakt hier hele mooie wijnen die op een eigenzinnige manier het karakter van Macedonië weergeeft en hiermee zeer zeker aan de behoefte van de professionel en het genot voor de wijnliefhebber voldoet. Wijn is het tweede export product van Macedonië en naar mijn mening zou dat gerust het eerste product mogen worden.

Mijn passie voor wijn is ontstaan aan de kust van Spanje toen ik 23 jaar was, de wijn die ik daar met mijn familie heb gedronken heeft mijn beeldvorming rond wijn bepaalt. Een witte wijn (nog geen vivino app) met een fris en bloemige geur die in de mond heel vol en sappig proefde beetje zoet? beetje zuur? een bittertje? kortom perfect in balans en toen kwam de afdronk, een fluwelen afdronk met de smaak van caramel of vanille... Wauw?

Dus we hebben uitstekende Macedonische wijn en mijn passie en bewondering voor wijn. Maar de Macedonische wijn heeft nog geen prominente plek op de Nederlandse wijnmarkt, hier ga ik verandering in brengen. Wanneer u deze stelling wilt komen testen bezoek dan een van onze proeverijen en ervaar zelf dat er voor elke persoonlijkheid een passende wijn is te vinden. Geen tijd om een proeverij te bezoeken bij u in de buurt, geen probleem. U kunt altijd een van onze speciaal geselecteerde proefdozen bestellen of zelf een samenstellen.

Nou kan ik me voorstellen dat u zich afvraagt waarom ik me specifiek voor de Macedonische wijnen inspan en niet voor bijvoorbeeld een Franse, Zuid-Afrikaanse, Duitse of Nieuw-Zeelandse wijn. Allemaal hele mooie wijnlanden en men zou op basis van herkomst zo wijn uit een van deze landen kopen. Het antwoord hier op is simpel, mijn vader is Macedoniër me moeder Nederlandse. Ik ben hier geboren en getogen naar alle tevredenheid en zou misschien wel oud willen worden in Macedonië rond om een mooie wijngaard. Wat een prachtig mooi land dat een ieder zeker eens gezien zou moeten hebben.

 

- Trajko Mitkov -

top