Een wijn combineren met een dessert kan soms lastig zijn. Men denkt vaak aan een dessertwijn of een zoete witte wijn. Echter kan de zoetheid van de zoete wijn weg vallen bij het dessert.
Voor de dessert klassieker vanille ijs met rode vruchten kiezen wij voor de Stanushina rosé van het wijnhuis Popova Kula. De romige smaak van het ijs gaat uitstekend met deze rosé. De frisse en zoete smaak van de verse aardbeien en frambozen versterken de fruittonen in de wijn.
Dit dessert is eenvoudig en snel te maken. Het is fris, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk.
Ingrediënten voor 4 personen:
- vanille ijs
- verse aardbeien
- verse frambozen
- verse munt
- Siroop met rode vruchten smaak
Bereiding:
- Haal het ijs 5 à 10 min van tevoren uit de vriezer, zodat het een kleine beetje zacht worden. Dat helpt om straks makkelijker het ijs te kunnen scheppen.
-
Spoel de aardbeien, frambozen en munt af en lek het goed uit. Indien gewenst halveer de aardbeien.
- Dien het bord op: schep 2 bolletjes per bord, besprenkel het ijs met een klein scheutje siroop.
-
Verdeel de aardbeien en frambozen
- Maak af met wat verse muntblaadjes.
Combinatietip:
Ander rood fruit zoals aalbessen.
Wijn: