Mama's Tavche Gravche - Gebakken bonenTavche betekend schaal van aardenwerk en Gravche betekent bonen. Dus Tavche gravche betekent een schaal met bonen. Het is vrij veilig om te zeggen dat dit een van de zo niet het nationale gerecht is van Macedonie. tavche
Van origiene is Tavche Gravche een vegetarische gerecht dat op vrijdag of nieuwjaarsdag gegeten wordt. Echter kan je het gerecht ook bereiden met vlees of worst. Van huis uit wordt er bij ons altijd worst doorgegaan maar de vega opties smaakt prima. Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200C en smeer de ovenschaal (van aarwerk) in met olie. Doe een scheutje olie in een pan en bak hierin een gesnipperde paprika, ui en peterselie tot dat zij glazig worden. strooi daarna een eetlepel paprikapoeder er bij en vervolgens de pot Mama's Tavche gravche. Laat de smaken even in trekken. Doe vervolgens de Tavche gravche in de overschaal en zet het in de oven voor 15 tot 20 min en laat het daarna even afkoelen op het voornuis. Eet Smakelijk! Tip: wil je dit gerecht met vlees bereiden, bak dan eerst het vlees en haal dit dan uit de pan om vervolgens de paprika, uit etc in het vet van het vlees te bakken. Leg het vlees, half gaar boven op de bonen als het in de oven gaat en laat het verder garen in de oven.
Energie: 778 kj / 137 Kcal
Vet: 2g
verzadigde vetten: 0,7g
Koolhydraten: 2g
waarvan suiker: 1g
Vezels: 0g
Eiwitten: 2g
Zout: 2,7g
Subscribe now to get 10% off on any product!* *Only for new subscribers and for orders from €50,-