Complex en toch prachtig elegant, met een subtiel aroma van tropisch fruit en vanille. De smaak is romig met een textuur van boterkoek en zelfs wat nootachtig met een fruitige afdronk van meloen en peer. De wijn is opmerkelijk vol en rond en heeft de potentie om langer in de fles te rijpen.
Wijngaarden:
De wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.
Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken.
Vinificatie:
De druiven worden bewaard in gekoelde opslagruimtes voor de start van het vinificatie proces. De koude maceratie (waarbij de aromatische substanties worden onttrokken) vindt plaats voor fermentatie. Dat proces verloopt in speciale Inox vaten, onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden.
Wijn maken:
Gebotteld op het landgoed, geproduceerd van 100% Chardonnay variaties. Deze wijn heeft een specifieke groen-gele kleur en is kristalhelder.
Rijping:
Het unieke van deze wijn komt van fermentatie en 9 maanden rijping in nieuw en gebruikte vaten van Frans eiken met een capaciteit van 225 liter.
Plaats: Vardar River Valley Region
Druivensoort: Chardonnay
Serveertemperatuur: 10ºC - 12ºC
Alcohol: 13.5% Vol.
Lekker bij: Wit vlees, vis, schaaldieren, gevulde pasta en kazen. Ook heerlijk bij een kruidige of pittige gerecht.