Subtiele aroma's van ananas en citrusvruchten aangevuld door vuurstenen ondertonen, maken deze wijn attractief en modern. De smaak is geraffineerd en complex, de dominante citrus frisheid en minerale ondertonen zorgen voor een aangenaam lange afdronk.
Wijngaarden:
De wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.
Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken.
Vinificatie:
De druiven worden bewaard in gekoelde opslagruimtes voor de start van het vinificatie proces. De koude maceratie (waarbij de aromatische substanties worden onttrokken) vindt plaats voor fermentatie. Dat proces verloopt in speciale Inox vaten, onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden.
Wijn maken:
Gebotteld op het landgoed, geproduceerd van 100% Chardonnay variaties. Deze wijn heeft een opmerkelijke groen-gele kleur en is kristalhelder.
Plaats: Skopje
Druivensoorten: Chardonnay
Serveertemperatuur: 8ºC - 10ºC
Alcohol: 13.5% Vol.
Lekker bij: Als apperatief gecombineerd met lichte starters of met koekjes, appeltaart of gepocheerde peer