Gevarieerde neus, openend met een wijd spectrum van indrukwekkende tonen van tropisch fruit, hints van passievrucht en kruisbessen. De smaak is medium-vol met de typische frisheid van de Sauvignon Blanc, minerale ondertonen en een prettige afdronk.
Wijngaarden:
De wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.
Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken.
Vinificatie:
De druiven worden bewaard in gekoelde opslagruimtes voor de start van het vinificatie proces. De koude maceratie (waarbij de aromatische substanties worden onttrokken) vindt plaats voor fermentatie. Dat proces verloopt in speciale Inox vaten, onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden.
Wijn maken:
Gebotteld op het landgoed, geproduceerd van 100% Sauvignon Blanc variaties. Deze wijn heeft een specifieke groen-gele kleur en is kristalhelder.
Rijping:
Op fles getrokken op moment dat hij zich nog op zijn gistdroesem bevindt, "Sur lie"methode, waardoor de wijnen een mooie structuur en volle body krijgen.
Plaats: Skopje
Druivensoort: Sauvignon Blanc
Serveertemperatuur: 8ºC - 10ºC
Alcohol: 12.5% Vol.
Lekker bij: Verse zeevruchten, zalm, groene salades en kipspecialiteiten.