De sterke geur van gedroogde abrikoos en sinaasappelschil, gevolgd door kruidige ondertonen van basilicum en vlierbloesem, die de wijn een specifieke intrigerende neus geven. De smaak is medium-vol met de harmonieuze frisheid, met een gebalanceerde lange fruitige en pittig kruidige afdronk.
Wijngaarden:
Dit 7 hectare grootte plantagegebied van de Temjanka is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.
Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken.
Vinificatie:
De druiven worden bewaard in gekoelde opslagruimtes voor de start van het vinificatie proces. De koude maceratie (waarbij de aromatische substanties worden onttrokken) vindt plaats voor fermentatie. Dat proces verloopt in speciale Inox vaten, onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden.
Wijn maken:
Een witte wijn geproduceerd van geselecteerde Temjanka druiven. Met een hooi gele kleur en een fris groene tint. De charme van deze wijn komt vrij in de elegante en sensuele neus, typisch voor dit druivenras.
Rijping:
Op fles getrokken op moment dat hij zich nog op zijn gistdroesem bevindt, "Sur lie" methode, waardoor de wijnen een mooie structuur en volle body krijgen.
Plaats: Vardar River Valley Region
Druivensoorten: Temjanika
Serveertemperatuur: 8ºC - 10ºC
Alcohol: 14% Vol.
Lekker bij: koude voorgerechten, vis, kip- en kalfsvlees