Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Kamnik - Ten Barrels Syrah

Droge rode wijn - Krachtig & Rijk - Elegant - Complex
Wijnmaker: Chateau Kamnik
€55,00 Incl Btw
+ -

Rijke geur van zwarte bessen, typisch voor de Syrah, met hints van kruidnagel, pure chocolade, vanille en drop. De smaak is vol en rond, zachte tannines en lange afdronk waarin je het Franse eiken goed proeft. 

Awards:
Syrah du Monde 2015, Frankrijk - Gouden medaille
Syrah du Monde 2015, Frankrijk - Derde plaats tussen alle gouden medaille winnaars

Wijngaarden:
De wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.

Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en  tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken. 

Vinificatie:
De fermentatie van de druivenpulp wordt op de klassieke manier gedaan in een 5 ton eiken vat, met onderdompeling van de druivenstelen door middel van een hi-tech punch-down tool en  pompover systeem, gevolgd door delestage onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden. Langdurige maceratie wordt uitgevoerd ofwel het contact van de druivenschillen met de wijn om maximale extractie van anthocyanen en pylophenolen te verkrijgen. 

Wijn maken:
Het unieke aan de Syrah wordt gecreerd door dubbelle reductie van de oogst. Wat resulteerd in een deels uitgedroogde druiven. Deze ampelografische techniek zorgt voor het verkrijgen van een rijpe wijn, met intens robijnrode kleur met een hige extractie en potentie om lang te laten rijpen op fles. 

Rijping:
Het rijpingsproces vindt plaats in de wijnkelder onder strikte vochtigheids- en temperatuursomstandigheden. De wijn rijpt 25 maanden in nieuwe Amerikaanse en Franse eiken vaten.

Rijping:
Je wordt serieus beloond voor je geduld met deze parel (5-10 jaar)

Plaats:  Vardar River Valley Region

Druivensoort:  Syrah

Serveertemperatuur: 16ºC - 18ºC

Lekker bij: Vleesspecialiteiten: lam, entrecote & wild. Prima geschikt voor BBQ en licht pittige gerechten uit de Aziatische keuken. 

 

Rijke geur van zwarte bessen, typisch voor de Syrah, met hints van kruidnagel, pure chocolade, vanille en drop. De smaak is vol en rond, zachte tannines en lange afdronk waarin je het Franse eiken goed proeft. 

Awards:
Syrah du Monde 2015, Frankrijk - Gouden medaille
Syrah du Monde 2015, Frankrijk - Derde plaats tussen alle gouden medaille winnaars

Wijngaarden:
De wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.

Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en  tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken. 

Vinificatie:
De fermentatie van de druivenpulp wordt op de klassieke manier gedaan in een 5 ton eiken vat, met onderdompeling van de druivenstelen door middel van een hi-tech punch-down tool en  pompover systeem, gevolgd door delestage onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden. Langdurige maceratie wordt uitgevoerd ofwel het contact van de druivenschillen met de wijn om maximale extractie van anthocyanen en pylophenolen te verkrijgen. 

Wijn maken:
Het unieke aan de Syrah wordt gecreerd door dubbelle reductie van de oogst. Wat resulteerd in een deels uitgedroogde druiven. Deze ampelografische techniek zorgt voor het verkrijgen van een rijpe wijn, met intens robijnrode kleur met een hige extractie en potentie om lang te laten rijpen op fles. 

Rijping:
Het rijpingsproces vindt plaats in de wijnkelder onder strikte vochtigheids- en temperatuursomstandigheden. De wijn rijpt 25 maanden in nieuwe Amerikaanse en Franse eiken vaten.

Rijping:
Je wordt serieus beloond voor je geduld met deze parel (5-10 jaar)

Plaats:  Vardar River Valley Region

Druivensoort:  Syrah

Serveertemperatuur: 16ºC - 18ºC

Lekker bij: Vleesspecialiteiten: lam, entrecote & wild. Prima geschikt voor BBQ en licht pittige gerechten uit de Aziatische keuken. 

 

Products specifications
Type wijn Rood
Soort Droog
Smaak Intens
Smaak Complex
Spijs Wild
Spijs Rundvlees
Spijs BBQ
Druif Syrah
Klanten die dit artikel kochten, kochten ook

Kamnik - Chardonnay Barrel Fermented

Witte wijn - Vol - Romig - Noten
€27,50 Incl Btw

Tikves Lozova Rakija Zolta

Rakija (gerijpt op eikenhouten vaten)
€26,50 Incl Btw

Kamnik - Temjanika single vineyard

Droge witte wijn - Bloemig - Fruitig - Kruidig
€16,75 Incl Btw

Kamnik - Sauvignon Blanc single vineyard

Droge witte wijn - Fris & licht - Elegant - Verrassend
€17,50 Incl Btw
top