Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Ecosia - de zoekmachine die bomen plant

zondag 8 augustus 2021
  Ecosia  
     

 

Het klimaat, duurzaamheid, Co2 neutraal of positief zijn allermaal onderwerpen die ons steeds meer bezighouden. Aangezien de problemen zo groot zijn, denk je waarschijnlijk telkens, hoe ik kan ik een steentje bijdragen? Hoe kan ik dan, in m'n eentje een verschil maken?! 

Nou, dat kan heel erg goed. Jij kan impact maken ongeacht het met een positieve gedachte is of het planten van een nieuwe boom. Elke stap telt! Dus, gaan we gaan we er voor! Daarom vinden wij het dan ook goed om eens te schrijven wat wij bij Wijnhandel Alexander doen om bewust om te gaan met onze aarde. Het genot van onze heerlijke wijnen, gun ik nog vele generaties die na ons komen ook van harte.

Wij gebruiken Ecosia nu al een tijdje voor onze online zoekopdrachten en vinden het idee super! Door simple gebruik van hun diensten te maken doe je iets goeds met je acties. In dit geval plant je bomen. "ja maar dan heb je weer een datacenter er bij, slecht voor het milieu of nog meer Co2 wordt er dan geroepen". Dan zeg ik op mijn buurt dat ik liever gebruik maak van een dienst die als hoofddoel heeft het vergroenen van de aarde. Daarom kies ik voor een datacenter die elke zoekterm op het net verruilt voor het planten van bomen. 

Het is ook mogelijk om via hun direct bomen te planten. Zij hebben drie smaken:

  • bomen tegen klimaat verandering,
  • bomen ter bescheming van dieren of
  • bomen tegen bestrijding van honger.

Recentelijk hebben wij van al deze drie catogorien 2 x 5 bomen laten planten. Het is ons voornemen om dit op reguliere basis terug te laten komen. Dan wel verwerkt in een combinatie met de verkoop van wijn of gewoon zonder voorwaarden. Voor meer informatie over Ecosia waarom zij doen wat zij doen; check hun site als je zelf bomen wil planten via Ecosia klik hier. 

Hier onder zijn de certificaten van onze geplante bomen.

Bedankt voor jullie tijd! 


Trajko 

 

             
  Climet   Food   Wild life  
             
  Climet   Food    Wild life   
Laat een reactie achter
top