Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Kamnik - Ten Barrels Cabernet Sauvignon

Droge rode wijn - Kruidig - Vol & Rond - Krachtig & Rijk
Wijnmaker: Chateau Kamnik
€65,75 Incl Btw
+ -

Herkenbare, overvloedig rijp fruit en kruidg karakter. Veel rode bessen, zwarte bessen en frambozen gecombineerd met drop, pure chocolade en gebrande koffie. Volle smaak, harmonieus, zijdezachte structuur, zachte delicate tannines en een lange en plezierige afdronk die de wijn zijn speciale charme geeft. Een wijn die je makkelijk nog 15 jaar kan laten rusten.

Awards:
Vinalies Internationales 2012, Frankrijk - Gouden medaille
Selection Mondiales des Vins, Canada - Gouden medaille
Vino Slovenija 2012 - Champion 
GAST 2012, Kroatie - Champion
Novi Sad 2012, Servië - Gouden medaille
Balkans International Wine competiotion, Bulgarije - Gouden medaille

Wijngaarden:
De wijngaard van deze 10 jaar oude wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.

Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en  tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken. 

Vinificatie:
De fermentatie van de druivenpulp wordt op de klassieke manier gedaan in een 5 ton eiken vat, met onderdompeling van de druivenstelen door middel van een hi-tech punch-down tool en  pompover systeem, gevolgd door delestage onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden. Langdurige maceratie wordt uitgevoerd ofwel het contact van de druivenschillen met de wijn om maximale extractie van anthocyanen en pylophenolen te verkrijgen. 

Wijn maken:
Premium rode wijn, 100% Cabernet Sauvignon met een diepe robijnrode kleur en donker rode gloed.

Rijping:
Het rijpingsproces vindt plaats in de wijnkelder onder strikte vochtigheids- en temperatuursomstandigheden. De wijn rijpt 24  maanden in nieuwe Amerikaanse en Franse eiken vaten. Aanbevolen wordt om de wijn te decanteren voor het schenken.
 
Opslag:
Serieus, kan ik zo lang wachten op deze parel? (meer dan 15 jaar)
 

Plaats: Skopje 

Druivensoort: Cabernet Sauvignon

Serveertemperatuur: 16ºC - 18ºC

Alcohol: 15% Vol.

Lekker bij: Rosbief, hachee, rollades of ander stoofvlees. Ook zeer aangenaam bij gegrild vlees.  

 

Herkenbare, overvloedig rijp fruit en kruidg karakter. Veel rode bessen, zwarte bessen en frambozen gecombineerd met drop, pure chocolade en gebrande koffie. Volle smaak, harmonieus, zijdezachte structuur, zachte delicate tannines en een lange en plezierige afdronk die de wijn zijn speciale charme geeft. Een wijn die je makkelijk nog 15 jaar kan laten rusten.

Awards:
Vinalies Internationales 2012, Frankrijk - Gouden medaille
Selection Mondiales des Vins, Canada - Gouden medaille
Vino Slovenija 2012 - Champion 
GAST 2012, Kroatie - Champion
Novi Sad 2012, Servië - Gouden medaille
Balkans International Wine competiotion, Bulgarije - Gouden medaille

Wijngaarden:
De wijngaard van deze 10 jaar oude wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.

Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en  tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken. 

Vinificatie:
De fermentatie van de druivenpulp wordt op de klassieke manier gedaan in een 5 ton eiken vat, met onderdompeling van de druivenstelen door middel van een hi-tech punch-down tool en  pompover systeem, gevolgd door delestage onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden. Langdurige maceratie wordt uitgevoerd ofwel het contact van de druivenschillen met de wijn om maximale extractie van anthocyanen en pylophenolen te verkrijgen. 

Wijn maken:
Premium rode wijn, 100% Cabernet Sauvignon met een diepe robijnrode kleur en donker rode gloed.

Rijping:
Het rijpingsproces vindt plaats in de wijnkelder onder strikte vochtigheids- en temperatuursomstandigheden. De wijn rijpt 24  maanden in nieuwe Amerikaanse en Franse eiken vaten. Aanbevolen wordt om de wijn te decanteren voor het schenken.
 
Opslag:
Serieus, kan ik zo lang wachten op deze parel? (meer dan 15 jaar)
 

Plaats: Skopje 

Druivensoort: Cabernet Sauvignon

Serveertemperatuur: 16ºC - 18ºC

Alcohol: 15% Vol.

Lekker bij: Rosbief, hachee, rollades of ander stoofvlees. Ook zeer aangenaam bij gegrild vlees.  

 
Products specifications
Type wijn Rood
Soort Droog
Smaak Vol
Smaak Kruidig
Smaak Intens
Spijs Rundvlees
Spijs Wild
Druif Cabernet Sauvignon
top