Wijngaarden:
De wijngaard van deze 10 jaar oude wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.
Teelt & Oogst:
Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken.
Vinificatie:
De fermentatie van de druivenpulp wordt op de klassieke manier gedaan in een 5 ton eiken vat, met onderdompeling van de druivenstelen door middel van een hi-tech punch-down tool en pompover systeem, gevolgd door delestage onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden. Langdurige maceratie wordt uitgevoerd ofwel het contact van de druivenschillen met de wijn om maximale extractie van anthocyanen en pylophenolen te verkrijgen.
Wijn maken:
Premium rode wijn, 100% Cabernet Sauvignon met een diepe robijnrode kleur en donker rode gloed.
Rijping:
Het rijpingsproces vindt plaats in de wijnkelder onder strikte vochtigheids- en temperatuursomstandigheden. De wijn rijpt 24 maanden in nieuwe Amerikaanse en Franse eiken vaten. Aanbevolen wordt om de wijn te decanteren voor het schenken.
Opslag:
Serieus, kan ik zo lang wachten op deze parel? (meer dan 15 jaar)
Plaats: Skopje
Druivensoort: Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur: 16ºC - 18ºC
Alcohol: 15% Vol.
Lekker bij: Rosbief, hachee, rollades of ander stoofvlees. Ook zeer aangenaam bij gegrild vlees.