Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Bovin

Bovin winery logo

 

Het wijnhuis Bovin is een relatief nieuwe wijnmakerij. Het werd opgericht in 1998. In dat jaar produceerde het wijnhuis 120.000 flessen van rode en witte kwaliteitswijnen. Het eerste succes kwam in eerste instantie direct door "Agro-Expo Fair -Skopje" waar de rode wijn "Venus" de "THE CHAMPION TITLE" verdiende in de categorie van rode wijnen. Andere wijnen werden beloond met gouden medailles.

Bovin bleef groeien en de wijnmakerij verhoogde de productie van 120.000 flessen in 1998 tot 250.000 flessen in het jaar 1999. De productie verdubbelde in 2000 jaar tot 500.000 flessen en is voortdurend gegroeid tot een totale jaarlijkse productie van 1 miljoen flessen wijn. Vandaag de dag is de totale capaciteit van Bovin-wijnmakerij 1,5 miljoen flessen wijn.

Bovin bezit 60 hectare aan eersteklas wijngaarden in het wijngebied van Tikvesh. Het district Tikvesh heeft ongeveer 11.000 hectare aan druiven, wat een derde van het totale wijnbouwoppervlakte / wijnbouwregio van Macedonië vertegenwoordigt. Het is het droogste deel van het Balkan-schiereiland met een totale jaarlijkse neerslag van 500-600 liter per vierkante meter en in juli en augustus ligt de dagelijkse temperatuur regelmatig rond de 40ºC.

Met een diepe plooilaag voorzien de rijke bodems de druiven van een constante toevoer van water. Heide noordenwind zorgt voor natuurlijke bescherming van de druiven. Het wijngebied Negotino, dat deel uitmaakt van het wijngebied Tikves, heeft ongeveer 5.000 hectare aan wijngaarden en ongeveer 2.000 hectare van deze wijngaarden zijn van het druivenras Vranec. De hoogte van de wijngaarden in deze regio ligt meestal tussen 100 meter en 450 meter, maar kan op sommige plaatsen oplopen tot 600 meter. De meeste grondsoorten zijn Rendzina (humuscarbonaat), daarna Smolnik, Diluvium en onbeduidend Alluvium.

Bovin produceert een van de beste druiven in Macedonië. Op slechts 6,5 km van Bovin-wijnmakerij op een hoogte van 350 m in de plaats Lepovo bevindt zich de Bovin-wijngaarden met een diversiteit aan druivensoorten zoals: Cabernet Sauvignon, Merlot, Vranec, Cabernet Franc, Shiraz, Sangiovese, Petit Verdot en Tempranillo zijn de rode wijnen en Chardonnay, Muscat Temjanika , Roze Traminer, zijn de witte druiven. Darnaast heeft Bovin-wijnmakerij ook pruimen en zure kersen.

Bovin-wijnen bestaat uit 80% geplukte druiven uit de eigen wijngaarden en 20% uit geselecteerde wijnplantages met behulp van milieuvriendelijke werkwijzen van wijngaarden die slechts één of twee keer worden beschermd tijdens de vegetatie. Dit in combinatie met zorgvuldig gecontroleerde fermentatie en Bovin-productiestijl met moderne productieapparatuur, maakt Bovin-wijnen tot de meest exclusieve en zeer gewaardeerde wijnen in de Republiek Macedonië.

Ongeveer 70% van de productie is rode wijn en 30% is witte wijn. Alle wijnen zijn van hoge kwaliteit en worden alleen verkocht in flessen van 0,75l en ook worden sommige wijnen gebotteld in 0,25l en 0,187l.

Bovin-wijnen is verdeeld in klassieke, superieure, premium- en dessertwijnen.

Klassieke rode wijnen zijn de : Vranec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir en de melanges Alexandar en Venus.

Klassieke witte wijnen zijn variëteiten Chardonnay, Sauvignon, Riesling, Muscat Temjanika, Traminec, Dissan White en de blend Symphony.

Klassieke rose wijn is de blend: Ana Marija.

Superieure wijnen zijn: Cabernet Sauvignon Superior, Merlot Superior, Syrah-Shiraz, Sangiovese, Tempranillo, Cabernet Franc, Petit Verdot, Kleopatra en de blend Daron.

Eersteklas wijnen zijn de variëteiten: Imperator en de barrique-wijnen Dissan Barrique, Cabernet Sauvignon Barrique en Merlot Barrique uit de rode wijnen en de Chardonnay Barrique van de witte wijnen.

Dessertwijnen zijn de variëteiten Traminec Late Harvest een witte en Vranec Late Harvest een rode wijn en ook de blend Premier een rode wijn.

Naast wijn produceert Bovin ook 3 brandewijnen - Bovin Natural Yellow Grape Brandy, Sv. Trifun Fine Rakija, Sv. Trifun Premium Rakija, een kersenbrandewijn - Visnovka en een wijnkoeler "3".

Wine Awards

Zeven jaar was Bovin kampioen op de "Agro-Expo Fair -Skopje" voor de rode wijnen. Op de Belgrado-beurs "World of Wine" won Bovin grote gouden medailles, waarmee hij de algemene winnaar van de beurs werd. De wijnmakerij behaalde het grootste succes op de "Food and Wine" Fair 2000 in Kopenhagen, Denemarken, waar de wijn "Pinot Noir" tot absolute winnaar werd uitgeroepen - Grand Prix in competitie met meer dan 650 soorten wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië, Chili, Argentinië, Californië, Zuid-Afrika en anderen.

Bovin-wijnmakerij heeft meer dan 100 regionale en internationale prijzen die de kwaliteit van de wijnen aantonen.

Agro-Expo - Skopje, World of Wine - Belgrado. Kopenhagen 2000 - Denemarken, Chardonnay du Monde - Frankrijk, Vinoskop - Macedonië, IWC - International Wine Challenge - Londen, Verenigd Koninkrijk, CIDC - Concours International Des Cabernets - Parijs, Frankrijk, Premium Select Wine Challenge ProWein, Duitsland, Mundus Vini - Duitsland, Sloveens wijnfestival 2013 - Slovenië, Decanter - UK, Vino Dienos - Litouwen, Royal Wine Challenge, Vinovita - Kroatië, Continentale wijnexpo, Kroatië, Mosla Vina, Kroatië, Inter wijn China - China, Guangzhou, Hong Kong International Wine Challenge, Hong Kong, Vino Slovenija Gornja Ragona - Slovenië

 

top