Wijngaarden:De wijngaard van dit druivenras is beplant met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare volgens spur cordon & Guyot training. Door de ligging hebben de wijngaarden perfecte blootstelling aan zonlicht, de uitstekende bodemcondities en microklimaat omstandigheden maken het een referentiepunt in de regio voor het produceren van wijnen van wereldklasse.
Teelt & Oogst:Alle belangrijke teelt fasen - snoeien, strippen van bladeren en uitdunnen van de bossen - worden met de hand gedaan. Het oogsten wordt ook met de hand gedaan, op verschillende momenten en tijdstippen voor iedere sectie en ieder druivenras, om ervoor te zorgen dat de druiven de wijnkelders in hun optimale rijpheid bereiken.
Vinificatie:Het proces van vinificatie vindt plaats in speciale eiken vaten met een pneumatische punch-down tool voor het verkrijgen van exceptionele kleurextracties met extreem milde, fijne tannines en behoud van alle aromatische componenten.
Wijn maken:Droge rode wijn, gebotteld op het landgoed in een blend van zorgvuldig geselecteerde druiven van voorname druivenrassen: Merlot, Cabernet Franc en Vranec. Mooie intense robijnrode kleur.
Rijping:Het unieke aan deze wijn komt van fermentatie in een eikenvat en 15 maanden rijping in nieuw en gebruikte Frans eiken vaten met een capaciteit van 225 liter. Aanbevolen wordt om de wijn te decanteren voor het schenken.
Alcohol: 14.7% Vol.
Lekker bij: Sterke kazen, varkensvlees en wat zoetere wild specialiteiten als eend of hert en kruidige gerechten.