Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Chateau Kamnik

Chateau Kamnik

Het meest onderscheiden Macedonische wijnhuis.

Geeft je een hele andere kijk op het zoeken op "prijs".

Bijna alle wijnen hebben in hun oogstjaar wel één of meerdere prestigieuze awards gewonnen.

 

 
 

In de vallei van de rivier Vardar, in het Skopje wijngebied, liggen de 14 hectare wijngaarden en het wijnhuis Chateau Kamnik. Uitgestrekt over heuvels met een minimum hoogte van 300 meter boven zeeniveau, met alle hellingen op het zuiden. De omringende bergen zorgen voor een uitgekiend microklimaat voor wijnbouw.

De luchtstromen van de bergen maken de zomeravonden minder heet en houden de grond warm in de winter. De wijnranken zijn beplant met een dichtheid van 5.500 planten per hectare, en worden onderhouden volgens de spur cordon en Guyot snoei systeem.

 

 

 

De reductie van de wijnstronken is maximaal. Hoe kleiner de opbrengst per rank, hoe beter de kwaliteit van de druiven. De ranken worden zo gesnoeid dat de maximale opbrengst 1 kilo druiven per oogst is. Dit werk is zeer intensief maar zorgt wel voor optimaal smaakvolle gerijpte druiven. De blauwe druiven worden zelfs deels gedroogd aan de wijnranken om de kenmerkende robijnrode kleur en hoog niveau van extractie te verkrijgen. 

 

 
 

Het oogsten begint eind augustus tot half oktober en wordt compleet met de hand gedaan. Bij het oogsten werkt men met kleine kratten om zo min mogelijk geplette druiven te krijgen. Witte druiven gaan na de oogst direct de koelcel van 5 graden in, daarna via de pletter en pers naar de fermentatie tanks voor een periode van 2 - 3 weken bij 10-12 C.

Blauwe druiven gaan juist met schil en steel naar de eiken fermentatie tank voor 2-3 weken bij 28C. Daarna gaan de meeste wijnen de gebrande Franse of Amerikaanse vaten van 225 liter in. Wanneer er een exceptioneel oogstjaar is, worden de wijnen onderscheiden met een zilveren label. 

 

 

 

 

 

 

Als Grid List
Filter op
Display per page

Kamnik - Ten Barrels Cabernet Sauvignon

Droge rode wijn - Kruidig - Vol & Rond - Krachtig & Rijk
€65,75 Incl Btw
Filter by
Verkoper
top