Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Lente Wijnen uit Macedonië 2020

Lente Wijnen uit Macedonië 2020

Lentekriebels

De lente is weer begonnen. Het is langer licht en de zon schijnt elke dag iets harder. De krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten zijn weer volop in bloei. Tijd om lekker buiten te genieten van de zon met vrienden met een goed glas wijn erbij. Ziveli op de lente!

Bij elk seizoen horen er andere wijnen. Wat zijn typische lentewijnen?! In het voorjaar komen de wat lichtere en frisse wijnen het beste tot zijn recht. In voorjaar is het gebruikelijk om witte wijnen te drinken, maar een lichtere rode wijnen zijn ook geschikt voor in het voorjaar.

Witte lentewijnen

Frisse witte wijnen zorgen voor een lichte en elegante smaak. Vaak hebben deze wijnen ook bloemig karakter. Wijnen die gemaakt zijn van de inheemse druif temjanika hebben een intense muscat-aroma’s van lychee met bloemrijke (witte rozen) en fruitige tonen. De eigenschappen komen in de lente het beste tot zijn. De Temjanika Koria wijn van het wijnhuis Venec past goed bij gevogelte gerechten én ook bij Aziatische en Indiase gerechten.

Dalvina Zupljanka is een wijn met fruitige tonen van citrusblad en is fris door het mineraal-achtige karakter. Bij zo’n wijn past een groene salade van garnalen, mozzarella en rode biet er goed bij.

Romige gerechten zoals pasta met zalm in roomsaus en pastinaaksoep zijn typische lentegerechten. Bij zulk soort hoort een volle en houtgerijpte wijn zoals de Chardonnay Barrique Stobi. Citrus zorgt voor de natuurlijke fruitige tonen in deze wijn.  

Rosé lentewijnen

Rosé wijnen drink je meestal in het voorjaar en in de zomer.

De Stanushina is een inheemse druifras heeft een aroma van aardbei, framboos en zwarte bes. De wijn past uitstekend bij witte en gele kazen, lichte en romige desserts, bladsalades, noten en zoetigheden. De Stanushina van het wijnhuis Popova Kula is ideaal om te drinken als een aperitief.

Rode lentewijnen

Wellicht niet voor de hand liggend, maar rode wijnen in de lente kan prima gedronken worden. Meestal worden de rode wijnen gekoeld gedronken. Denk hierbij aan de lichtere rode wijnen met een fruitig karakter. Zoals de Plavec van Tikves en de Petit Verdot van Bovin. Beide wijnen zijn zachter is smaak en bevatten minder tannine.

 

Macedonische proefdoos Lente

In het voorjaar is de wijnkeuze reuze. Teveel keus en daarom hebben wij een proefdoos samengesteld met onze favoriete lentewijnen. Hieraan hebben we een mooie actieprijs aangekoppeld. De proefdoos bevat 6 Macedonische wijnen om de lente mee in te luiden. 
Bestel de Macedonische proefdoos Lente

 

Laat een reactie achter
top