Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Ravioli in Champignonroom en Dalvina - Zupljanka

Ravioli in Champignonroom en Dalvina - Zupljanka

Een lekker gerecht voor in de lente is "Ravioli met Champignonroom”. De lente is een mooie period van het jaar waarin de zon weer vaker schijnt en het steeds aangenamer wordt qua temperatuur. Vaak gaat dit weer gepaart met ons sociaal leven dat dan ook een stuk drukker wordt. Om dan toch lekker eten en niet teveel tijd kwijt te zijn is dit een ideal gerecht.   

De ravioli kan je naar eigen smaak uitzoeken, echter zal het fijn zijn als je gerecht en wijn lekker met elkaar samen gaan. De Zupljanka van Dalvina heeft van zich zelf een kruidig karakter. Door dat de druiven ranken op de berg grooien vind je ook veel miniraalitiet in de de wijn te samen met een volwassen karkarkter wat door de meer dan 65 jaar oude druiven stokken komt. 

Het gerecht is kruidig door de spinazie wat ook een mineraal smaak heeft door het vele ijzer wat daar van naturen in zit. De aardse smaken van de paddestoel mix gaan goed samen met het mineralige karakter van de wijn. Door de champions in een roomsaus te verwerken en de Ravioli van Eekhoorentjesbrood te nemen gaat het gerecht goed samen met de full body van de Zupljanka. 

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 500 gr Verse ravioli eekhoorntjesbrood
 • 200 gr Spinazie
 • 80 gr pancetta
 • 200 gr gesneden kastanjechampignons
 • 2 sjalotten
 • 2 takjes verse salieblaadjes
 • 200 ml kookroom   
 • 1 Citoen of limoen

Bereiding:

 1. Week de ravioli 5 min. in heet water. Kook vervolgens de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.. 

 2. Snijd ondertussen de pancetta in reepjes. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de pancetta in 4 min. tot dat zij krokant worden en haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier.
 3. Snipper de sjalot en snijd alleen de blaadjes van de salie in reepjes. Bak de sjalot en salie 1 min. in de koekepan waar de pancetta in is gebakken. Voeg de champignons en en een hand vol spinazie toe. De spinazie zal slinken en herhaal dit een paar keer voor 3 min. Hou een handvol spnazie over voor de ganering. 

 4. Schenk ondertussen de ravioli door een zeef, vang het weekvocht op. Meng de ravioli, kookroom en het vocht (25 ml per 100ml crème fraîche) door het championmengsel. Breng op smaak met peper.
 5. Verdeel de ravioli over diepe borden. Schep er de paddenstoelensaus op. Garneer met de gebakken pancetta en spinazie.

  Tip! gebruik een beetje citroen of limoen sap om de frisheid van de wijn te evenaren. 

De Zupljanka van het wijnhuis Dalvina gaat hier uitstekend bij. De wijn is fris, kruidig, mineralig en full body van kakrakter wat goed samen gaat met het de smaken van de Ravioli in Championensaus. 

Combinatietip:

De pancetta kan je vervangen met vlees naar eigen smaak of maak het vega door helemaal geen dierelijke producten te gebruiken. 


Wijn:

Dalvina - Zupljanka

Smakelijk  eten, Ziveli
 
- Trajko - 
Laat een reactie achter
top