Zoeken
Filters
De tas is leeg :(

Herfstwijnen uit Macedonië 2020

Herfstwijnen uit Macedonië 2020

De zomer is voorbij gevlogen, de tijd van broeierige zomeravonden, bbq’s met vrienden, stayaction in eigen land. Het was een bijzonder periode waarbij we stil hebben gestaan hoe belangrijk onze gezondheid is en de het beseffen dat vakantie vieren in het buitenland een luxe is.
Als we iets hebben meekregen het afgelopen halfjaar dan is het de les van balans vinden in het leven en genieten!!!
Nu de herfst zijn intrede gedaan, kunnen we nog steeds in deze relax modus blijven. Het is namelijk hét seizoen om ongegeneerd te luieren op bank. Binnen zitten met het koude en gure weer, kunnen we ons prima vermaken. Maak het huis gezellig, steek de kaarsjes aan. Lekker genieten van een bordspel spelen, een goed boek of jouw favoriete film bij de openhaard, daarna lekker de muziek aan en uitgebreid kokkerellen met een heerlijke herfstwijn binnen handbereik.

Wat is nou een typische herfstwijn? Herfstwijnen zijn vaak intens, vol en robuust. Deze stevige wijnen bevatten veel tannine en hebben vaak mooie houttonen. Vaak wordt er gedacht aan rode wijnen, ook witte romige wijn en kruidige rosés kunnen ook heel goed in het najaar gedronken worden.
Wil jij dit najaar lekker genieten van Macedonische wijnen dan hebben we 6 van onze favoriete herfstwijnen geselecteerd voor de Herfst Proefbox.

Witte wijnen

De Amfora Cuvée White van het wijnhuis Dalvina is een droge frisse witte wijn. Deze complexe wijn is een uitzonderlijke blend van de inheemse druifrassen Zupljanka, Rkatsiteli en Smederevka. Hierdoor is deze lichte en zachte wijn met aroma’s van groene appel en citrusvruchten zeer evenwichtig in zijn zuurtegraad en heeft een lichte boterachtige noot in de lange afdronk.

Een echt pareltje uit deze Herfst Proefbox is toch wel de Acacia Chardonnay uit Stobi's eigen wijngaarden, gerijpt in Acacia houten vaten. Geloof ons, deze wijn is echt uniek in zijn soort! Deze complex, gebalanceerde en volle Chardonnay is elegant en fris tegelijktijdig.

Rosé

De Roze Classic van het wijnhuis Tikveš heeft een kristalroze kleur en heeft een matige lichte en frisse smaak. Ook al staat op de etiket 'semi-dry rosé wine' is deze rosé echter meer semi zoet.

Rode wijnen

De Venec Procupec is een droge rode wijn gemaakt van de inheemse druif Procupec. Het wordt gekenmerkt door een intense violet kleur en aroma's van zure kersen en mirabellen. Fruitige en elegante wijn met medium body en getemde tannine, met meer van die kersen en cacao in de smaak vergezeld van een levendige zuurgraad en een lang aanhoudende afdronk.

Vranec de meest populaire inheemse wijnen van Macedonië hiervan is de Vranec wijn gemaakt ban het wijnhuis Bovin. Rood fruit en bessen domineren de intense geur. Subtiel, rond en vol, deze wijnen worden in evenwicht gehouden met een stevige structuur. Typerend aan deze ras is de jamachtige smaak. Duidelijk Macedonische van natuur, Bovin Vranec wordt geserveerd met een hele scala van gevarieerde keuken.

De Winemakers' Selection van het wijnhuis Kamnik is aromatisch complex, fruitig en kruidig karakter met hints van zure kersen die geleidelijk overgaan in vanille tonen. De smaak is vol met zijdezachte tannines en prettige structuur en lange afdronk.

Macedonische Herfst Proefbox

De Herfst Proefbox bestaat uit 6 Macedonische wijnen die perfect zijn om het najaar mee in te luiden.
Bestel de Macedonische Herfst Proefbox.

Laat een reactie achter
top