Are you over 18?

Yes
No

People under 18 are not allowed to consume alcohol.

 

Blog archief

zondag 3 maart 2019

    

 

In de Lente, overdag schijnt vaak lekker het zonnetje, maar voor dat je het weet, is ie alweer onder. Dan is het een perfecte gelegenheid om iets warms eten, maar niet al te zwaar. Voor zulk soort dagen heb ik een lekker avondmaaltijd met lentegroenten, die goed te combineren is met Macedonische wijnen. Deze rode wijnen komen in de lente het beste tot hun recht.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 400 gr spinazie
 • 200 gr verse snijbonen
 • 225 gr tortelinni buffelricotta met limoen
 • 2 steak's de boeuf
 • 1 bakje verse tuinkers
 • olijfolie
 • braadboter
 • provinciale kruiden
 • zout & peper
 

Bereiding:

 1. Pak een bord en strooi hier de provinciale kruiden, peper en zout naar eigen smaak op. Pak vervolgende de steak de boeuf en rol met de zijkant van de steak over het bord tot dat deze rondom gekruid is. 
 2. Was de snijbonen en snij deze in kleine stukjes. 
 3. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta, hou deze na het kookpunt rustig op stand-by. 
 4. Pak een pan om de snijbonen en spinazie in te bakken, verwarm deze met de olie en bak eerst de snijbonen 1 -2 minuten. Vervolgens voeg beetje spinazie, laat het slinken en herhaal met de rest van  de spinazie. 
 5. Breng ondertussen het water weer aan de kook en voeg de pasta aan het kokend water toe.
 6. Verwam in een koekepan de boter of olie en bak hier in de steak's aan weerskanten bruin en zet de warmtebron laag. Lees de bereidingswijze om de steak rauw, medium of helemaal gaar te krijgen.
 7. Wanneer de pasta volgens de bereidingstijd heeft gekookt, giet de pasta af in een vergiet en doe de pasta vervolgens terug in de pan met een klontje roomboter erbij. Voeg eventueel wat peper toe en roer tot de boter is gesmolten.
 8. Besprinkel het gerecht bij het opdienen met de verse tuinkers.  
De wijnen die ik bij dit gerecht heb gekozen zijn van het wijnhuis Popova Kula en bij het uitkiezen van de druif zat ik te hinken op 2 gedachten namelijk: de Stanushina en Prokupec beide wijnen zijn licht van kleur en hebben een fris karakter. 
De inheemse Stanushina druif komt oorspronkelijk uit Macedonie en is nergens anders te vinden. Reden genoeg om deze druif/wijn levendig te houden en over te schrijven in onze wijn & spijs blog. Het karakter van deze wijn is licht, fris met fruitige tonen zoals framboos en wilde aarbeien en weinig tannines. Dit gaat goed samen met het vetarme van de steak, het aardse van de groenten past verassend goed bij deze wijn.
De inheemse Prokupec komt oorspronkelijk uit Servie. Het karakter van deze wijn is licht, fris en aardse tonen en weinig tannines. Net als bij de Stanushina gaat de Prokupec goed samen met de groenten en steak. Met de frisheid van de limoen in de pasta en de frisheid van de wijn verwachte ik een goede combinatie te hbben en deze viel niet tegen. In mijn combinatie tips heb ik voor beide wijnen een andere pasta variant. 

Combinatietip:

Voor bij de Stanushina is de verse pasta variant, ravioli formaggio e pomodoro (kaas en tomaat) een goed alternatief.
De Prokupec kan ook gecombineerd worden met de verse pasta, perline prosciutto crudo (rauwe ham). 


Wijn:

Popova Kula - Stanushina

Popova Kula - Prokupec

Smakelijk  eten, Ziveli
 
- Trajko - 

Plaats uw commentaar